Je bekijkt nu sex als je ouder bent – wanneer sex niet meer vanzelfsprekend is

sex als je ouder bent – wanneer sex niet meer vanzelfsprekend is

Sex is gezond. Of dit nu solo-sex is of met een partner. Het is wetenschappelijk bewezen dat sex helpt bij stress bijvoorbeeld of chronische pijn. Nog steeds is er een enorm taboe wanneer het gaat over  senioren en sex.

De meeste jeugd denkt dat mensen na hun 50e helemaal geen sex meer hebben. Onzin natuurlijk!

Dat taboe is helemaal niet nodig, sterker nog er zijn enorme voordelen als je ouder bent.  Jouw relatie met je partner is vaak veel dieper. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over zwangerschappen. Je hebt meer tijd om eens lekker te genieten, en je hebt meer ervaring dus je kunt jouw partner (of jezelf) optimaal verwennen.

Neem de tijd  en praat vooral met elkaar, wat er prettig is, wat er minder prettig is en wat misschien niet meer lukt. Er zijn genoeg vormen van intimiteit die alleen de voordelen opleveren. Het hoeft niet perse penetratie te zijn. Knuffelen, kussen en orale sex heeft hetzelfde effect op jouw lichaam en geest.

Rond je 45e neemt het libido vaak een sprong in het diepe. Je hormoonhuishouding veranderd. Bij vrouwen in de overgang gaat het oestrogeen naar beneden maar ook mannen hebben hier last van omdat zij minder testosteron produceren.

Vrouwen hebben last van vaginale veranderingen. Zij ervaren soms droogheid en bij sommige vrouwen wordt de ingang nauwer waardoor sex ook pijn kan doen. Tegenwoordig zijn er prima glijmiddelen voor die dit probleempje verhelpen. Wij raden een ‘jelly’ achtig glijmiddel te gebruiken zoals deze van System – Jo. Dit is een glijmiddel die dik begint maar dan langzaam smelt waardoor het beter werkt voor nauwere ingangen.

Wat ook kan helpen is een speciaal kussen die je onder de buik legt van de vrouw zodat je in een betere positie komt voor penetratie.

Ook zijn er de speciale Ohnut ringen, deze zijn gemaakt van een super zachte siliconen en je merkt geen verschil tussen het dragen of zonder ring. Hiermee kun je de penis of  een vibrator een soort bumpertje geven zodat hij niet te diep naar binnen gaat. Hierdoor verdwijnt de angst voor pijn waardoor je relaxter kan genieten.

ohnut soft buffer ring classic

Voor mannen geldt dat zij vaak kampen met erectieproblemen. Hij wordt niet meer zo hard of zo groot als voorheen. Hier zijn natuurlijk pillen voor te krijgen. Maak het eens bespreekbaar bij de huisarts. Er zijn ook andere oplossingen zoals bijvoorbeeld deze penisring die de erectie langer vasthoudt en harder maakt.

 

Of deze masturbator die je ook in slappe toestand volledig hands-free kunt gebruiken en op die manier toch kan genieten van masturbatie.

Ook vrouwen genieten van solo – sex. Wanneer je ouder wordt veranderd het lichaam soms, je buik wordt misschien wat dikker maar je armen worden niet langer. Dit kan het gebruik van een vibrator bemoeilijken. Gelukkig zijn er goede vinger vibrators en hands-free vibrators om uren lang van te genieten.

De Ohmibod Rev bijvoorbeeld die hier speciaal voor ontworpen is. Het heeft een gemakkelijke grip en er is 1 grote knop. Ook de handleiding bijvoorbeeld is in een groot lettertype.

rev vinger vibrator speciaal voor senioren

Heb je nog meer vragen over andere speeltjes of vind je het bijvoorbeeld lastig om er met je huisarts over te praten? Stuur ons gerust een berichtje of emailtje of pak gewoon de telefoon. Wij zijn van 9.00 tot 21.00 dagelijks te bereiken.

Geef een antwoord